VALBY FRIPLEJEHJEM

Valby Friplejehjem er et 4.500 m2 plejecenter bygget på en gammel industrigrund, hvor plan- og etageløsningerne er indrettet og tilpasset på baggrund af de eksisterende bevaringsværdige bygningers afgrænsninger.

Placeret på en gammel industrigrund i Valby tæt ved Ny Ellebjerg Station og i skallen af to bevaringsværdige fabriksbygninger skal der opføres et 4.500 m2 plejecenter.

Funktionskravet for byggeriet er to bygningsdele. Den første del består af i alt 48 almene 2-værelses boliger inkl. tekøkken, bad og toilet – og tilpasset lejere med individuelle behov for pleje. I denne del som er på to etager oprettes der også et anretter-køkken med spisepladser på hver etage.

I den anden bygningsdel etableres tilhørende fællesområder, et fælleslokale på 300m2, et stort industrikøkken, kontorfaciliteter og et wellnessområde med bl.a. massage og spa-faciliteter.

Tyréns A/S blev valgt som ingeniør på projektet og står for alle ingeniørdisciplinerne, herunder også en række specielløsninger for at sikre at bygningsskallen kunne bevares – samtidig med at bygningen indvendig overholder alle krav og bliver så behagelig og tiltalende for de kommende beboer som overhoved muligt.

De to specielle forhold på dette projekt er at skallen på bygningerne er bevaringsværdige og at alle plan-og etageløsninger skal indrettes og tilpasses de eksisterende bygningers afgrænsninger. Samtidig er der oprettet et fælles gårdmiljø som er afskærmet af-/placeret i midten af bygningen, således at området stadig holder et visuelt industrielt udtryk.

Samtidig er byggeriet placeret på en gammel industrigrund, hvorfor det også var nødvendigt at rense én meter jord af i dybden – og samtidig lave udluftning i gulv til tag. For at ventilere for radon og evt. overskydende forurening for jorden, er der desuden oprettet et net af drænrør.